Monday, 9 January 2012

Pengkid Salah Siapa??????

Hari ni terase gatal nk mnulis coz almaklum la...asemen pn dah xde...pastu duk sorang2..bosan... ari ni nk tulis tjuk pasal wnita yg myerupai lelaki atau pengkid..huhu... sye bukan nk mgutuk atau memuji cume nk mnulis je.. xde mgena antara hidup dan mati... sebelum tu sye tfikir juga mcmmane klau sye jadi pengkid..huhu.. (tkut ah...) ok... dri gadis lemah lembut kpd kasar cm lelaki..xley ku nk bayang..huhu....

mybe...ade sstengah mngatakn...diorang jdi camtu sebb hormon kureng...n tdapat fktor2 lain...la.... ade juge kes disebbkn bnci kaum lelaki..mmg xdpt dinafikan sbgai seorang wanita sye juga pnah disakiti oleh lelaki...hingga mnimbulkan rse bnci kpd semua kaum llaki..pdahal hye bbrpe orang je yg wat salah krana nila setitik rosak susu sbelanga..dulu mase kt kg ade juga sorang ni yg ala-ala penk juge..pnah kawan mse zmn budak2... dia sejak dri zmn knk2 lagi xpnh rambut pnjang.. kalau nk pakai bju kurung pun dulu ..em..time raye je la...die baik n suke mnolong kawan.. apabila da skol menengah die tetap x berubah malah mkin mjadi2 sifat kelakianye..stail rambut, bju n care bwak motor mgalahkan lelaki...sampaikan adik pompuan sye keliru dan pernah bertanye pde sye... "kak, N ni pompuan ke laki ???nape kak kt skol die pakai tudung kak tpi law kt umah nape npak cam laki pula??? slepas ketawe tbahak2 sye pun jawab " die tu pompuan yg perangai cam llaki je..." adik sye pun pelik " ah....mknenye die ni pondan la..." eh...eh..bukan la...apemende kak...tom.tom...bak...tomboy la....hahaha"...

Sye bukan btujuan nk mgumpat taw ....tlampau byak faktor2 yg lain wujudnya golongan ini trutama pade zamn serba canggih dan moden.. sye rse pde zman dahulu iaitu zaman P.Ramlee time kurus lagi mane ade golongan ini tak tahu la mybe ade sorang dua.. wallahualam...tpi zaman skrang ni kat mne2 leh jpe ngn gol camni...kcuali kat planet utarikh,marikh,bulan dan sbagainya..law ade pun mgkin tcicir sorang tu dri planet bumi..hehe... ok...la. walaubagaimane pun mereka xley dipersalahkn 100% knpe wujudnya mereka ...mereka sendiri pn xtaw knpe mereka wjud..huhu.. gurau je ek... ade sstengah mereka myatakan mereka mhadapi keruntuhan institusi kekeluargaan atau ppcahan kluarga, kurang kasih syg dri kluarga, pengalamn phit yg mhiris kalbu...xpenah dpt pddikan agma, adik bradik semuanye llaki, dan sebagainye....

oleh itu....sebagai makluk yg sama tarafnye..kite hndakla mbimbing mereka scra baik,slow2 dan pnuh bhikmah...bukan dengan care mgutuk,mgeji atau mhina..krane mnusia mne nk dengar nasihat law dihina,dikutuk dikeji...btul x?? law kite kutuk mybe diorang akan mberontak dan mmanggil suku kerabatnye untuk mlakukan ( xlakukan ape2..) sje...je.. mybe diorang sukar untuk brubah...kate seorang mber sye dlu nati tua kot aku berubah r....muda2 enjoy dulu....sekiranye ade yg terase minta maaf la byak2 ye....sye xbniat utk myakiti ati ssiapa pun...pcaye la...stiap ape yg tuhan berikan utk kite pasti ade himahnye...sekian...daa...............



 

5 comments:

  1. nice entry....jenguk2 la ke blog saye pulak...^^
    http://isma1991.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. yup..dieowg taley nk dipersalah an 100% coz dieowg sndiri xmintk nk jd gi2 an..tp agk ssh ntok ubah mereka walaupown sdikit..kerna mereka mude2 ati cpt memberontak ble ade yg pertikai an tntng diri mereka..sy ade ghamai kwn pengkid..sy tnye npe dieowg jd gi2..mostly ckp coz laki2..tp skunk cbe nengok ade golongan GP atawpoan gaypenk..mkne nye penk cple ngan laki2..tp act 2 lg bgoz drpd penk sejati an..coz penk uh pompuan,n cple ngan laki2

    ReplyDelete
  3. dak kecik tul tu... hehe..thank ye lawat blog ni...

    ReplyDelete